SOCIAL

Medici români şi britanici au efectuat operaţii pe inimile unor copii din România şi Republica Moldova

post-img

14 familii din România şi Republica Moldova au primit cel mai frumos cadou înainte de sărbători – o şansă la viaţă pentru cei mai mici membri aflaţi în suferinţă din cauza unor grave afecţiuni ale inimii.

Copiii, cu vârste între 7 luni şi 15 ani, au fost operaţi cu succes la începutul lunii noiembrie la Spitalul European Polisano din Sibiu, costurile intrevenţiilor fiind suportate în mare parte de Fundaţia Polisano şi Fundaţia ”Healin Little Hearts” din Marea Britanie, în cadrul proiectului umanitar “Salvati Inimile Copiilor Români” care a reunit echipe de specialisti din Romania si Marea Britanie.

Echipa medicală formată din specialişti în cardiologie pediatrică şi chirurgie cardiovasculară pediatrică din Marea Britanie a revenit la Sibiu, alături de membrii echipei “Heart Team” Polisano, scopul mobilizarii fiind salvarea celor 14 copii care necesitau intervenţii de urgenţă.

Familiile au aflat de programul umanitar început la Polisano în urmă cu trei ani şi, îndrumaţi de cardiologi, au primit o nouă şansă la viaţă.

”În momentul de faţă avem un Institut al Inimii, în parteneriat cu Universitatea ”Lucian Blaga” şi au fost tratati cu succes cateva mii de pacienţi. Iar în contextul acestei tragedii care se întâmplă la nivel naţional, a copilaşilor care se pierd prin afecţiuni cardio-vasculare, era o desfăşurare logică să ne implicăm în tratarea acestor afectiuni. Pentru asta am reusit să clădim un parteneriat puternic cu colegii nostri din Marea Britanie şi multumim dr. Şerban Stoica, chirurg de elită pe plan congenital si adult, fara de care nimic nu ar fi fost posibil”, a declarat dr. Victor Costache, şeful secţiei de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică a Spitalului Polisano.

Dr. Şerban Stoica lucrează în prezent la Spitalul Universitar din Bristol, Marea Britanie, însă îşi doreste un parteneriat cu Ministerul Sănătăţii din România şi cu autorităţile locale pentru ca programul de la Sibiu sa devină obisnuinta, astfel încât sa beneficieze de operatii cât mai mulţi dintre copiii cu malformaţii cardiace şi care sunt fără şansă în momentul de faţă.

Detalii pe Ştiri de Sibiu.