Maşini noi pentru poliţia din R. Moldova, graţie suportului UE
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

Maşini noi pentru poliţia din R. Moldova, graţie suportului UE

Structurile operative, atât din Chişinău, cât şi din raioanele R. Moldova au primit astăzi în dotare 52 de maşini noi. Evenimentul de repartizare a autoturismelor a avut loc la Chişinău .

Automobilele au fost achiziţionate în cadrul Programului „Suport Bugetar pentru Reforma Poliţiei” implementat în contextul Acordului de finanţare, încheiat între Uniunea Europeană şi Republica Moldova, precum şi a Strategiei de dezvoltare a Poliţiei pentru anii 2016-2020, care au menirea să suplinească deficitul de autospeciale existent la nivelul structurilor teritoriale ale Poliţiei.
 
Toate automobilele sunt compartimentate corespunzător necesităţilor de activitate, echipate cu sisteme moderne de monitorizare (GPS) incluse în sistemul naţional de intervenţii 112, urmând a fi dotate, în scurt timp, cu dispozitive de comunicare securizată în standard TETRA, precum şi alte echipamente necesare unor intervenţii profesioniste din partea poliţiştilor.
 
În perioada implementării Programului de reformă a Poliţiei, pentru diminuarea timpului de intervenţie la apelurile de urgenţă, la nivel de ţară, au fost achiziţionate în total 107 astfel de autospeciale.
 
"Mulţumim partenerului nostru strategic- Uniunea Europeană, care ne oferă susţinere continuă în cadrul procesului de reformare instituţională şi implementare a standardelor UE în activitatea Poliţiei. Prin intermediul noilor achiziţii se urmăreşte diminuarea timpului de intervenţie la apelurile de urgenţă şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru poliţiştii implicaţi în astfel de misiuni. În aşa fel, ne propunem să fim mai vizibili, proactivi şi orientaţi spre nevoile cetăţenilor” a menţionat şeful IGP Sergiu Paiu.
 
Valoarea totală a achiziţiei constituie în jur de 20 de milioane lei.
 
Menţionăm că până în prezent, cu suportul UE, au fost achiziţionate autospeciale pentru transportarea persoanelor deţinute, pentru serviciile de investigare a infracţiunilor, pentru ofiţerii de sector, autolaboratoare criminalistice mobile pentru cercetarea locului infracţiunii, tehnică de calcul şi mijloace periferice pentru serviciile de investigaţii, echipament special pentru realizarea misiunii Poliţiei, etc.
 
Similare
RECOMANDĂRI