Mărfuri de peste 330 mii de lei, reţinute la frontieră
Sursa foto:customs.gov.md Vizualizari:

Mărfuri de peste 330 mii de lei, reţinute la frontieră

Patru tentative de plasare pe piaţă a mărfurilor introduse ilegal în ţară, prin eludarea controlului vamal, au fost prevenite de către Echipele Mobile ale Serviciului Vamal. Intervenţiile au avut loc în perioada 08 – 12 martie şi s-au soldat cu reţineri de bunuri de larg consum, estimate la peste 330 000 lei.

În primul caz este implicat un locuitor al capitalei, bănuit de trafic ilicit cu bunuri, procurate din or. Cernăuţi, Ucraina. În automobilul acestuia au fost depistate mai multe loturi de pompe de apă, fierăstraie mecanice şi lanţuri pentru acestea.

La intrarea în localitatea Copanca, r-nul Căuşeni, a fost stopat un vehicul de teren ce transporta 2000 kg de varză chinezească fără acte de provenienţă. Legumele au fost achiziţionate din Ucraina şi introduse ilegal în ţară prin regiunea transnistreană, cu ocolirea posturilor vamale interne de control, în scopul evitării achitării taxelor prevăzute de legislaţia în vigoare.

Inspectorii din a doua linie de control au raportat o reţinere a mai multor loturi de bomboane în asortiment, precum şi a unor produse de curăţătorie, procurate tot din Ucraina. Bunurile au fost depistate într-un autovehicul stopat la ieşirea din localitatea Vălcineţ, r-nul Ocniţa.

Cel de-al patrulea caz a fost înregistrat în apropierea localităţii Căpriana, iar obiectul documentării îl constituie un lot de sisteme multimedia uzate pentru diverse mărci auto. Dispozitivele erau disimulate printre coletele transportate într-un  autocar de pe  ruta Italia - Republica Moldova şi aparţineau unuia dintre pasagerii vehiculului. Totodată, documentat pe acest caz este şi conducătorul autocarului, care a admis transportarea bunurilor tăinuite de la controlul vamal.

Cercetările sunt continuate în vederea elucidării tuturor circumstanţelor încălcărilor relevate şi aplicării sancţiunilor de rigoare.

Similare
RECOMANDĂRI