Mărfuri de aproape jumătate de milion de lei, reţinute de vameşi. Veneau de la KM 7
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mărfuri de aproape jumătate de milion de lei, reţinute de vameşi. Veneau de la KM 7

Oamenii legii au reţinut un lot de mărfuri de larg consum, estimate preventiv la suma de 500 mii lei, fără acte de provenienţă. Bunurile au fost procurate de la piaţa KM7 din or. Odessa şi introduse în ţară prin regiunea transnistreană cu ocolirea posturilor vamale interne de control.

Reţinerea a avut loc pe traseul M5, în apropiere de localitatea Calfa, după ce vameşii au stopat pentru verificări un microbuz Mercedes Sprinter despre care aveau suspiciuni că este implicat în transportarea ilegală a mărfurilor. În rezultatul controlului efectuat, angajaţii vamali au depistat, în compartimentul marfar al microbuzului, bunuri de larg consum în cantităţi comerciale şi fără niciun act confirmativ.

Pe acest caz este documentat şoferul microbuzului, cetăţean al Republicii Moldova, care a introdus marfa ilegal în vederea eschivării de la achitarea plăţilor vamale şi a comercializării neautorizate.

Bunurile a fost reţinute, iar cercetările sunt continuate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal pentru elucidarea tuturor circumstanţelor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute de legislaţia în vigoare.

Similare
RECOMANDĂRI