Manifestaţii „NU traficului de fiinţe umane” la Chişinău. Atenţie! Traficul va fi suspendat pe unele străzi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Manifestaţii „NU traficului de fiinţe umane” la Chişinău. Atenţie! Traficul va fi suspendat pe unele străzi

Un maraton pe o distanţă de cinci kilometri, este programat duminică, 10 iunie, în centrul Chişinăului. Acţiunea este organizată de Inspectorul General al Poliţiei, cu genericul: „Nu traficului de fiinţe umane”.

Maratonul se va desfăşura între orele 11.30 şi 12.50, pe bulevardul Ştefan cel Mare, în perimetrul străzilor Ismail şi Toma Ciorbă.

Circulaţia rutieră pe durata evenimentului va fi suspendată.

După cursă, în Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi expusă tehnica poliţiei, iar pentru copii va fi amenajată o zonă cu distracţii. Circulaţia transportului în perimetrul  străzilor Bănulescu Bodoni - Alexandr Puşkin, va fi restricţionată între orele 13.30 şi 19.00.

Circulaţia trasportului va fi  redirecţionată pe străzile adiacente.

În 2017, au fost înregistrate 122 de infracţiuni legate de traficul de fiinţe umane, fiind înregistrate peste 900 de victime. În primele trei luni ale anului 2018, au fost 48 de infracţiuni, cu peste 120 de victime. Autorităţile menţionează că este în creştere numărul sesizărilor.

Potrivit şefului  Centrului pentru combaterea traficului de persoane, lui Lilian Levandovschi,  bărbaţii sunt mai supuşi exploatării prin muncă, iar femeile exploatării sexuale. Principalele cauze sunt starea de vulnerabilitate a victimelor, situaţia financiară precară şi neinformarea celor care pleacă la muncă peste hotare.

Similare