Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mai mulţi deţinători de patente au protestat faţă de decizia autorităţilor de a reduce programul de activitate al pieţelor

Mai mulţi deţinători de patente din Republica Moldova au protestat astăzi faţă de decizia Comisiei Naţionale de Sănătate Publică de a reduce programul de activitate al pieţelor. Oamenii sunt nemulţumiţi că rămân iarăşi fără sursă de venit şi asta, în timp ce achită impozitele integral. La rândul lor, autorităţile publice locale spun că nu pot interveni ca să-i ajute, pentru că nu au acest drept.

Zeci de deţinători de patentă au protestat la Rezina nemulţumiţi că sunt nevoiţi să stea acasă din cauza restricţiilor impuse de Comisia Naţională extraordinară de Sănătate Publică. Instituţia permite deschiderea pieţelor doar trei zile pe săptămână, măsură valabilă pe tot teritoriul Republicii Moldova.

Deşi le înţelege păsul, primarul oraşului Rezina spune că autorităţile locale nu sunt în drept să schimbe programul impus de de Comisia Naţională extraordinară de Sănătate Publică.

Nemulţumiţi sunt şi deţinătorii de patente din Cahul.

Aici, după mai bine de două ore de protest, oamenii au dat buzna la una dintre şedinţele aleşilor locali pentru a le cere ajutorul, dar fără rezultat.

„Comisia nationala este organul. Noi v-am respins? Noi nu suntem cei care emitem decizii la nivelul republican. Si nu este cazul sa bulversati activitatea sedintei consiliului”, a spus MARCEL CENUŞA, preşedintele raionului Cahul.

„Nu putem anula ceea ce este in documentul primit de un organ ierarhic superior. De aceea, veniti cu un document bine argumentat, noi facem sedinta comisie, examinam, forulam o pozitie ce tine de adresare comisiei nationale privind revizuirea unor puncte”, a spus VLADIMIR CALMÂC, preşedintele Comisiei raionale de Sănătate Publică.

Deţinătorii de patente spun că vor lupta până la capăt. La finalul protestului organizat la Rezina, manifestanţii au emis o rezoluţuie prin care cer revizuirea deciziei Comisiei Naţionale de Sănătate Publică. Ei ameninţă cu noi proteste dacă nu vor fi auziţi.
Similare
RECOMANDĂRI