Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mai mulţi chişinăuieni s-au bucurat astăzi de redeschiderea Grădinii Zoologice. Masca de protecţie este obligatorie pentru vizitatori

După o pauză de aproape trei luni, grădina zoologică din Chişinău şi-a redeschis porţile pentru vizitatori. Şi are şi o noutate – ţarcul pentru familia de urşi bruni Maşa şi Vorciun. Chiar dacă pericolul îmbolnăvirii cu noul coronavirus nu a trecut, vizitatorii parcului zoo nu prea au luat în seamă măsurile de protecţie impuse de autorităţi.

Mulţi locuitori ai oraşului au vrut să se bucure astăzi de redeschiderea grădinii zoologice, a cărei activitate a fost întreruptă aproape trei luni din cauza pandemiei. Din păcate, puţini din cei care se plimbau pe aleile parcului şi admirau animalele purtau măşti de protecţie sau respectau distanţarea fizică.  

„Aici sunt puţini oameni. Eu nu am văzut nicăieri o inscripţie că este obligatoriu să purtăm macă la zoo”.

Administraţia susţine, însă, că purtarea măştilor în parcul zoo este obligatorie, iar cei care nu vor respecta această măsură de siguranţă vor fi invitaţi să părăsească incinta.

Deocamdată, până la sfârşitul lunii iunie, terenurile de joacă din grădina zoo nu vor fi puse la dispoziţia celor mici, iar în fiecare zi de luni parcul va fi închis pentru dezinfectare. Îngrijitorii spun că liniştea de până acum le-a prins bine animalelor şi speră că agitaţia din aceste zile nu îl va speria pe ursul brun Vorciun, care a stat aproape 30 de ani într-o cuşcă de câţiva metri pătraţi unde nu putea nici să se ridice în două labe.

OLGA IUZVAC, angajat, Grădina Zoologică, Chişinău: „El pentru prima oară a avut posibilitatea să pipăie pământul, crengile, iarba, având în vedere că în voliera în care a fost ţinut nu avea pământ, ia podeaua era din beton”.

În curând, lui Vorciun i se va alătura şi ursoaica Maşa, care trebuie să se obişnuiască acum cu noul ţarc. La redeschiderea parcului zoo a venit şi primarul Chişinăului, Ion Ceban, care i-a scos pe angajaţi în ploaie pentru a-i felicita.

ION CEBAN, primar Chişinău: „Important să găsim bani pentru mărirea salariilor angajaţilor de la menajerie şi alte lucruri importante de aici”.

Construcţia noului ţarc pentru cei doi urşi bruni a costat 10 milioane de lei din bugetul municipal. Din cauza pandemei, administraţia grădinii zoo a renunţat, în acest an, să cumpere urşi siberieni, aşa cum planificase anul trecut. Pentru intrarea în parc, copiii până la 7 ani nu plătesc nimic, pensionarii, elevii şi studenţii trebuie să achite 5 lei, iar adulţii 30 de lei.
 
Similare
RECOMANDĂRI