Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mai multe persoane au fost rănite după ce au fost implicate, în ultimele 24 de ore, în accidente rutiere

Iarnă grea în Republica Moldova, în următoarea perioadă. Meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii abundente, predominant sub formă de ninsoare, valabil de mâine. Până atunci, la noapte se vor înregistra temperaturi de până la minus 11 grade Celsius. În aceste condiţii, poleiul de pe şosele, dar şi neatenţia la volan au făcut noi victime. Pe parcursul nopţii şi în această dimineaţă mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost implicate în accidente rutiere.

Meteorologii avertizează că vremea se înrăutăţeşte, în perioada următoare. Mâine vor cădea ninsori puternice, iar în partea de sud a Republicii Moldova va ploua şi va fi lapoviţă. Specialiştii spun că pe drumuri se pot forma troiene, iar în mai multe localităţi pot fi înregistrate întreruperi ale energiei electrice. De aceea, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI îndeamnă cetăţenii să pornească la drum doar dacă este neapărată nevoie şi să îşi ia rezerve de hrană, băuturi calde şi îmbrăcăminte corespunzătoare. Conducătorilor auto li se recomandă să poarte în portbagajul maşinii lopată, nisip şi lanţuri.

Noaptea trecută, o familie din Republica Moldova s-a răsturnat cu maşina în România, la ieşirea din municipiul Huşi, în timp ce se întorcea acasă. Şoferul a intrat cu viteză într-o curbă, maşina a derapat şi s-a răsturnat în afara şoselei. În automobil se aflau două persoane, conducătorul auto în vârstă de 56 de ani şi o femeie de 53 de ani. Un martor a sunat la 112, iar la locul accidentului au venit mai multe echipaje de poliţie, pompieri şi ambulanţă. Medicii le-au acordat îngrijiri medicale, însă aceştia au refuzat să meargă la spital, motivând că nu au fost răniţi grav. Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele şoferului basarabean pentru vătămare corporală din culpă.

Tot aseară, un accident violent s-a produs la Ruseştii Noi, pe drumul Chişinău-Hânceşti. Un automobil nu a cedat trecerea şi a tamponat o maşină care circula pe drumul cu prioritate. În urma impactului, doi pasageri din ambele autovehicule au avut nevoie de îngrijiri medicale. Şoferii au fost testaţi cu alcooloscopul şi s-a constatat că aceştia nu au consumat alcool înainte de a urca la volan.

 Azi-dimineaţă, în comuna Sângera, a avut loc un accident din cauza nerespectării distanţei între maşini, în care au fost implicate trei automobile. Un autovehicul de model Audi a tamponat din spate o altă maşină, ce a fost proiectată într-un al treilea automobil, ce venea din sens opus. Două autovehicule au ajuns în şanţul de pe marginea carosabilului. În urma impactului, nu a avut nimeni de suferit. Şoferul vinovat riscă o amendă de 1.500 de lei.

Tot azi-dimineaţă, o femeie a fost lovită de o maşină pe trecerea de pietoni din faţa primăriei Chişinău. O ambulanţă a transportat victima la spital, iar oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanţele în acest caz.
Similare
RECOMANDĂRI