Mai multe nereguli au fost depistate în taberele de odihnă din municipiul Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mai multe nereguli au fost depistate în taberele de odihnă din municipiul Chişinău

Medicamente cu termenul expirat, prea multe paturi într-o cameră sau lipsa stingătoarelor sunt neregulile depistate în unele tabere municipale. O comisie instituită prin dispoziţia viceprimarului oraşului Chişinău a verificat, în perioada 13-16 iunie, cabinetele medicale, procesul educaţional, starea antiincediară, dar şi starea medico-sanitară din tabere, transmite IPN.

Şeful Direcţiei Municipale Sănătate, Mihai Moldovanu, a declarat la şedinţa operativă că în cadrul verificărilor s-a constatat că în unele cabinete medicale n-a fost actualizată schema de înştiinţare în caz agravare a situaţiei epidemiologice, în caz de intoxicaţii alimentare în grup sau alte stări excepţionale. În unele cabinete au fost depistate medicamente cu termenul de valabilitate expirat.

S-a constatat că în unele tabere lipsesc stingătoarele, iar în altele acestea nu sunt amplasate în locuri vizibile şi uşor accesibile. La fel, s-a constatat că nu toţi educatorii cunosc modalitatea de utilizare a mijloacelor primare de intervenţie. 

Mihai Moldovanu a menţionat că la taberele unde sunt căsuţe de tip vechi lipseşte a doua cale de evacuare. În unele căsuţe sunt prea multe paturi. De exemplu, într-un spaţiu de 35-40 de metri sunt 20 de copii, astfel fiind blocată calea de evacuare.

Despre toate situaţiile neconforme au fost informaţi administratorii. Aceştia urmează să ia măsuri, iar în procesul de monitorizare se va verifica dacă neregulile au fost înlăturate.
Similare