Mai multe indicatoare „Punct negru” vor apărea pe traseele din Republica Moldova
Sursa foto:Foto simbol/Point.md Vizualizari:

Mai multe indicatoare „Punct negru” vor apărea pe traseele din Republica Moldova

Mai multe indicatoare „Punct Negru” vor apărea pe traseele din Republica Moldova. Indicatoarele avertizează că urmează un sector de drum, cu o lungime de maximum un kilometru, pe care, într-o perioadă de cinci ani, s-au înregistrat cel puţin cinci accidente rutiere grave. Din constatările preventive, numărul indicatoarelor „Punct Negru” va creşte de la 47 până la peste 60.

Potrivit şefului Inspectoratului Naţional de Patrulare, Marin Maxian, pe aceste porţiuni de drum, adaptarea vitezei este o prioritate. De cele mai multe ori este vorba despre curbe. Un indicator de acest fel va fi pus pe traseul care face legătura între localităţile Chetrosu şi Todireşti din raionul Anenii Noi. Unul dintre cele mai grave accidente produse pe această porţiune a fost cel din 15 ianuarie 2018, când, după ciocnirea a două automobile, au murit cinci oameni, printre care şi un copil de un an şi jumătate.

Şeful INP a mai adăugat că este necesar să fie instalate asemenea indicatoare şi în interiorul localităţilor. Ele vor apărea în municipiul Bălţi şi la Vulcăneşti, care sunt traversate de drumuri naţionale. Marin Maxian a declarat că atunci când văd indicatorul „Punct negru”, şoferii trebuie să fie conştienţi de faptul că urmează o porţiune de drum cu pericol mare de accidente.

Potrivit datelor INP, în primele două luni ale anului 2019, în Republica Moldova s-au produs 308 accidente rutiere, numărul fiind în descreştere cu puţin peste 8% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În accidentele rutiere şi-au pierdut viaţa 34 de oameni, iar alţi 361 au fost răniţi. Din numărul total de accidente, 161 au fost înregistrate în municipiul Chişinău, iar opt oameni şi-au pierdut viaţa, transmite IPN.
Similare
RECOMANDĂRI