Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mai multe companii din R. Moldova au făcut angajări în pofida crizei provocate de pandemie

Deşi economia şi piaţa muncii din Republica Moldova au de suferit în perioada de pandemie, mai sunt totuşi companii care s-au readaptat şi chiar au făcut angajări. Cei mai buni angajatori ai anului 2020 au fost astăzi premiaţi de către Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă. Autorităţile i-au premiat şi pe cei care au angajat tineri, persoane cu dizabilităţi sau migranţi. Evenimentul a fost organizat în premieră în Republica Moldova.

Printre firmele mici, Anedita Grup, din oraşul Nisporeni, are cei mai mulţi şomeri angajaţi prin intermediul Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă. 19 oameni au acum un nou loc de muncă. 

DIANA COCIU, antreprenor: "Noi posturi de muncă vacante avem, pentru că toţi trăim în Republica Moldova şi toţi ne confruntăm cu lipsa forţei de munca calificate".

Cu 160 de angajaţi permanenţi şi alţi 150 angajaţi sezonieri, Întreprinderea de Stat pentru Silvicultură din Orhei s-a clasat pe primul loc printre firmele medii. La categoria companiilor mari, primul loc i-a revenit firmei cu capital străin Draxlmaier, cu peste 270 de persoane asngajate in 2020. 

RĂZVAN STOICA, director administrativ: "Cu ajutorul autorităţilor locale şi Agenţia de ocupare a forţei de muncă din Cahul am reuşit să colaborăm şi să organizăm întruniri cu personalul care era în căutarea unui loc de muncă".

Au fost premiaţi şi angajatorii care au făcut instruiri la locul de muncă, au organizat stagii profesionale sau au angajat migranţi şi tineri. 

RAISA DOGARU, director, Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă: "Impactul crizei provocate de COVID-19, a lăsat o amprentă şi asupra pieţei muncii. Mulţi agenţi au suferit pierderi sau chiar au riscat cu închiderea afacerilor".

Evenimentul a fost organizat cu ocazia împlinirii a 30 de ani de activitate a Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă. Potrivit Agenţiei, la începutul lunii februarie, în Republica Moldova erau peste 5 mii de locuri de munca vacante.
Similare
RECOMANDĂRI