Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Lutul prinde viaţă în mâinile ceramistului Andrei Sclifos

Locuieşte în Republica Moldova dar spune că întreaga sa viaţă este în România, acolo unde a făcut şcoala de olărit. Lucrările lui sunt inspirate dintr-o lume a basmului, dar şi a umorului, iar emoţiile şi stările transmise reprezintă omul în toată splendoarea lui.

Haideţi să vedem povestea unui meşter ceramist, pe care l-au cunoscut colegii noştri de la Matinalii. 

Andrei Sclifos ar fi trebuit să fie muzician, dar la un moment dat cariera sa a luat o altă întorsătură. Şi-a dorit să facă un lucru mai palpabil, căci muzica e frumoasă, dar zboară, o prinzi doar în treacăt. Lutul, în schimb, e veşnic. Aşa a ajuns să fie recunoscut ca un scriitor al poveştilor în ceramică.

Meşterul este pasionat de istoria României, fiar asta se vede in  lucrările sale. Fiecare lucrare plămădită de Andrei are o poveste care merită să fie cunoscută.

O altă creaţie aproape de suflet, la care lucrează de mai bine de un an, este acest sătuc, inspirat din frumoasele poveşti ale scriitorului  Ion Creangă.

Prieten de un sfert de veac cu meşterul ceramist, interpretul Ion Razza cunoaşte în detaliu povestea lui Andrei Sclifos. Un om plin de umor, care transmite lutului o părticică din sine şi acesta devine în cele din urmă un obiect de artă unic.
Similare
RECOMANDĂRI