Lucrările de reparaţie în majoritatea grădiniţelor din Chişinău sunt încheiate, anunţă autorităţile municipale
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Lucrările de reparaţie în majoritatea grădiniţelor din Chişinău sunt încheiate, anunţă autorităţile municipale

Primăria municipiului Chişinău informează că din cele 88 de instituţii de educaţie timpurie unde au fost organizate reparaţii în anul curent, în 68 de unităţi lucrările au fost finalizate, iar în alte 20 de IET sunt pe ultima sută de metri. Informaţii în acest sens au fost prezentate de şeful adjunct al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, Andrei Pavaloi, în cadrul şedinţei operative săptămânale.

Potrivit responsabilului de la Educaţie, lucrările rămase privind reparaţia sediilor grădiniţelor se referă la amenajări exterioare: a pavilioanelor de joacă şi a teritoriului adiacent.

Cât priveşte redeschiderea grupelor noi în grădiniţele existente, Andrei Pavaloi a precizat că din cele 14 IET unde au fost prevăzute astfel de ajustări, în 4 grădiniţe lucrările au fost finalizate, iar în altele 10 lucrările de reamenajare sunt executate în proporţie de 70-80%. Acestea urmează a fi finalizate în termen de 2 săptămâni.

În altă ordine de idei, autorităţile municipale menţionează că sediul Liceului Teoretic „Pro Succes" din sectorul Botanica este reparat în volum de 23%, iar în săptămâna curentă urmează să fie publicat anunţul privind procedura de achiziţie a lucrărilor de reparaţie a clădirii Gimnaziului nr. 6 din sectorul Botanica.

Pentru lucrările de reparaţie în 88 de IET din Chişinău au fost prevăzuţi cca 26 milioane de lei, iar pentru deschiderea grupelor noi în 14 instituţii au fost alocaţi 15 milioane de lei. 

Similare
RECOMANDĂRI