Lucrările de reconstrucţie a scărilor din Parcul „Valea Morilor" sunt realizate în proporţie de 95 la sută
Sursa foto:chisinau.md Vizualizari:

Lucrările de reconstrucţie a scărilor din Parcul „Valea Morilor" sunt realizate în proporţie de 95 la sută

Lucrările de reconstrucţie a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor" din Chişinău se află în stadiul de finalizare. Obiectivul este realizat în proporţie de 95 la sută, iar termenul de executare a proiectului, conform calendarului aprobat, este finele lunii iulie, anunţă Primăria municipiului Chişinău.

Potrivit unui comunicat de presă a instituţiei, ultimele plăci de granit pe pereţii de sprijin, în partea inferioară a scării sunt montate, în prezent. Are loc amenajarea căilor secundare de acces spre scară, precum şi montarea corpurilor de iluminat pe bază de LED, de-a lungul construcţiei.

De asemenea, sunt în desfăşurare lucrările la Scuarul dedicat eroilor MAI căzuţi la datorie, obiectiv amplasat în josul scării de granit. Proiectul este realizat de Pretura Centru, iar termenul de realizare este sfârşitul lunii august.

Reconstrucţia scării de granit a fost posibilă datorită unui grant în valoare de 18 milioane 970 mii de lei (aproximativ 920 mii de euro) din partea Consiliului local al Sectorului 1, municipiul Bucureşti, România. Totodată, Consiliul municipal Chişinău a alocat 3,5 milioane de lei, suplimentar, pentru o serie de lucrări aferente construcţiei.

Lucrările de reabilitare a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor" au început în luna mai 2018, iar termenul de finalizare este luna iulie 2019. Inaugurarea scărilor şi a scuarului este planificată pentru data de 31 august 2019.
Sursa: chisinau.md

Similare
RECOMANDĂRI