Lucrările de amenajare a celor două scuaruri din sectorul Ciocana al Chişinăului sunt realizate în proporţie de aproximativ 65 la sută
Sursa foto:chisinau.md Vizualizari:

Lucrările de amenajare a celor două scuaruri din sectorul Ciocana al Chişinăului sunt realizate în proporţie de aproximativ 65 la sută

Proiectele de reabilitare a spaţiilor publice din sectorul Ciocana al Chişinăului, scuarul din strada Maria Drăgan şi cel de pe bulevardul Mircea cel Bătrân, 29 se află în stadii avansate de realizare - 70% şi respectiv 60%.

Potrivit Primăriei Municipiului Chişinău, iniţiativa privind scuarul din strada Maria Drăgan cu vedere panoramică asupra oraşului are un grad de realizare de 70%. Aici a fost instalată balustrada, pe o lungime de 200m şi amenajat pavajul pe întreaga suprafaţă a viitoarei zone de agrement. În prezent se desfăşoară lucrări de pavare pe spaţiile unde urmează a fi instalate locurile de joacă pentru copii. Acţiunile se desfăşoară conform graficului aprobat.

Reabilitarea scuarului din strada Maria Drăgan presupune valorificarea unui spaţiu de 1,2 ha, cu vedere panoramică asupra oraşului. Proiectul constă în amenajarea zonei pietonale şi a spaţiilor verzi, instalarea iluminatului public, precum şi a mobilierului urban (bănci şi coşuri de gunoi). De asemenea, vor fi instalate două terenuri de joacă pentru copii şi amenajate parcări auto.

Termenul de realizare a obiectivului este sfârşitul lunii august, iar costul lucrărilor, în urma desfăşurării licitaţiei, este de trei milioane de lei.

De asemenea, este în desfăşurare şi proiectul de amenajare a scuarului din bulevardul Mircea cel Bătrân, 29. Aici au fost delimitate aleile pietonale şi se lucrează la aplicarea pavajului.

Reabilitarea zonei presupune de asemenea, instalarea iluminatului public decorativ şi a mobilierului urban, precum şi un teren de joacă pentru copii. Gradul de realizare al proiectului este de 60%, iar termenul de finalizare al acestuia este sfârşitul lunii august. Costul lucrărilor, în urma desfăşurării licitaţiei, este de 1,8 milioane de lei. Spaţiul  public are o suprafaţă de 0,9 ha, fiind eliberat după evacuarea a peste 50 de garaje metalice.

Reamintim că amenajarea scuarului din bulevardul Mircea cel Bătrân, 29, dar şi a celui din strada Maria Drăgan, a fost decisă de locuitorii sectorului Ciocana, în urma unui sondaj desfăşurat on-line.

Similare
RECOMANDĂRI