Locurile de odihnă şi agrement din municipiul Chişinău vor fi amenajate pentru sezonul estival
Sursa foto:Mamaplus.MD Vizualizari:

Locurile de odihnă şi agrement din municipiul Chişinău vor fi amenajate pentru sezonul estival

Toate zonele de odihnă şi agrement din municipiu urmează a fi amenajate şi pregătite pentru sezonul de vară. Potrivit unei dispoziţii a primarului interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, serviciile municipale de profil şi instituţiile abilitate vor realiza o serie de lucrări pentru buna desfăşurare a sezonului estival.

Planul de acţiuni pentru pregătirea locurilor de odihnă şi agrement prevede:

Sectorul Ciocana
„Pădurea – Parc Râşcani”, scuarurile şi bulevardele din sectorul Ciocana – curăţarea sanitară a spaţiilor verzi, reparaţia şi vopsirea băncilor şi a coşurilor de gunoi, amenajarea izvoarelor.

Sectorul Centru
Parcul „Valea Morilor” – curăţarea sanitară a spaţiilor verzi, reparaţia şi vopsirea băncilor şi a coşurilor de gunoi, amenajarea izvoarelor şi a WC-lor publice. O serie de lucrări curente la „Teatrul de Vară” – vopsirea scaunelor şi a gardului, reparaţia caselor de bilete, profilaxia tehnică a aparatajului electric şi radiotehnic, a sălilor artistice şi a scenei.

Sectorul Râşcani
Parcul „Râşcani” – curăţarea sanitară a spaţiilor verzi, reparaţia cabinelor de duş şi de schimb, discuirea şi aşternerea stratului de nisip pe plajele lacurilor din sector, staţiei de salvare şi asigurarea cu medicamente pentru acordarea primului ajutor. Reparaţia şi vopsirea mobilierului din lemn, a WC-lor publice, reparaţia curentă şi vopsirea instalaţiilor de distracţii pentru copii.

Sectorul Botanica
Parcul „Valea Trandafirilor” – curăţarea sanitară a spaţiilor verzi, reparaţia cabinelor de duş şi de schimb, discuirea şi aşternerea stratului de nisip pe plajele lacurilor din sector, staţiei de salvare şi asigurarea cu medicamente pentru acordarea primului ajutor, reparaţia şi vopsirea mobilierului din lemn, a WC-lor publice, reparaţia curentă şi vopsirea instalaţiilor de distracţii pentru copii.

Sectorul Buiucani
Parcul „La Izvor” – curăţarea sanitară a spaţiilor verzi, reparaţia cabinelor de duş şi de schimb, discuirea şi aşternerea stratului de nisip pe plajele lacurilor din sector, staţiei de salvare şi asigurarea cu medicamente pentru acordarea primului ajutor, reparaţia şi vopsirea mobilierului din lemn, a WC-lor publice.

Grădina Publică „Alunelul” – curăţarea sanitară a spaţiilor verzi, reparaţia şi vopsirea băncilor şi a coşurilor de gunoi, elementelor de joacă pentru copii.

Centrul istoric al oraşului Chişinău
Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” şi Grădina Publică „Scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” – curăţarea sanitară a spaţiilor verzi, reparaţia şi vopsirea mobilierului urban, profilaxia şi reparaţia havuzului şi a iluminatului public.

Parcul Nistrean din Vadul lui Vodă
Curăţarea sanitară a spaţiilor verzi, reparaţia cabinelor de duş şi de schimb, discuirea şi aşternerea stratului de nisip pe plajă, staţiei de salvare şi asigurarea cu medicamente pentru acordarea primului ajutor, reparaţia şi vopsirea mobilierului din lemn, a WC-lor publice, reabilitarea iluminatului public, îngrădirea şi curăţarea locurilor destinate pentru scăldatul copiilor.

Parcul „Dendrariu”
Curăţarea sanitară a spaţiilor verzi, a lacului şi terenului adiacent, amenajarea aranjamentelor florale, reparaţia pavajului şi vopsirea mobilierului din lemn, a WC-lor publice.

Grădina Zoologică
Curăţarea sanitară a spaţiilor verzi, reparaţia şi vopsirea mobilierului din lemn, a WC-lor publice.
Similare