Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Locuitorii satului Rădoaia nu au cum să ajungă în centrele raionale din cauza lipsei transportului public

Nu au cum să ajungă în centrele raionale din cauza lipsei transportului public. Vorbim despre locuitorii satului Rădoaia, raionul Sîngerei, care se plâng că nu au o rută care să lege localitatea lor de un oraş mai mare. Deşi este un sat cu peste cinci mii de locuitori, agenţii economici refuză să deschidă o rută pe motiv că ar fi puţini călători.

În primele ore ale dimineţii, periferia satului Rădoaia este plină de localnici care încearcă să prindă o maşină ca să ajungă fie la Bălţi, fie la Sîngerei. Norocoşii apucă un loc în autobuzul care circulă pe ruta Bălţi-Cotiujenii Mari.

Dar pentru că acesta trece prin alte patru sate, şansele ca să încapă toţi sunt mici. Prin urmare, oamenilor nu le rămâne decăt să urce în maşinile de ocazie.
 
Transportatorii refuză să înfiinţeze o rută pentru satul Rădoaia pe motiv că nu ar fi rentabilă din punct de vedere economic, din lipsă de pasageri. În plus, drumul ce duce spre localitate este un dezastru.

Primarul satului spune ca a făcut mai multe demersuri pentru înfiinţarea unei rute de transport dar, deocamdată, fără succes.
 
„Noi avem adresari inscrise: principalul motiv nu se acopera cheltuielile, soferii spun ca se strica unitatile”, a spus ION PÂNZARU, primarul satului Rădoaia, Sîngerei.

În satul Rădoaia locuiesc circa 5.000 de persoane.
 
 
Similare
RECOMANDĂRI