Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Locuitorii din Străşeni, plecaţi la muncă în străinătate, se implică în dezvoltarea oraşului

Oamenii din Străşeni, plecaţi la muncă în străinătate, şi-au unit forţele şi împreună cu administraţia publică locală şi PNUD MOLDOVA au reuşit să contribuie la dezvoltarea infrastructurii oraşului. Chiar dacă trăiesc la mii de kilometri distanţă, ei nu au uitat de locul din care au plecat.

Din Asociaţia Băştinaşilor plecaţi din oraşul Străşeni fac parte peste 700 de oameni care se implică activ în dezvoltarea oraşului. Alexei Diaconu munceşte de şase ani în Norvegia.

În ultimii ani, băştinaşii din Străşeni au contribuit la mai multe proiecte de dezvoltare a infrastructurii oraşului. Cu sprijinul lor financiar au fost reparate, luminate şi dotate cu apeduct mai multe străzi din oraş. 

Pentru colaborarea dintre diaspora şi autorităţile din Străşeni,  Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova i-a apreciat cu distincţia „like-ul de aur”.

Următorul proiect care va fi realizat la Străşeni cu suportul PNUD Moldova şi a băştinaşilor este reabilitarea parcului central.

Asociaţia Băştinaşilor plecaţi din Străşeni a fost creată pentru a asigura o legătură mai strânsă între autorităţile locale şi cetăţenii plecaţi peste hotare cu scopul de a se implica în viaţa oraşului.
Similare
RECOMANDĂRI