Locuitorii din Chişinău şi specialiştii pot veni cu recomandări care să ajute autorităţile să proiecteze străzi şi spaţii publice
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Locuitorii din Chişinău şi specialiştii pot veni cu recomandări care să ajute autorităţile să proiecteze străzi şi spaţii publice

Green City Lab (PNUD) şi Primăria municipiului Chişinău iniţiază prima etapă a consultărilor privind Ghidul de Design al Străzilor din Chişinău. Ghidul reprezintă un set de recomandări şi bune practici pentru restabilirea străzilor din oraş în calitate de spaţii publice, care oferă cetăţenilor posibilitatea de a utiliza toate modalităţile de deplasare, inclusiv mersul pe jos, în siguranţă şi confort.

Acest document va putea ajuta atât autorităţile locale, cât şi investitorii publici şi privaţi să proiecteze şi să construiască străzi/spaţii publice sigure, comode şi plăcute, în funcţie de necesităţile cetăţenilor.

În urma consultărilor vor fi colectate şi sistematizate opiniile specialiştilor şi a locuitorilor capitalei vizavi de design-ul şi amenajarea străzilor din oraş, care vor fi introduse în varianta finală a ghidului. Ulterior documentul va fi supus dezbaterilor publice, după care urmează a fi propus spre aprobare Consiliului municipal Chişinău.

Cei interesaţi îşi pot expune opinia prin completarea formularului, după care îl vor expedia la adresa de e-mail: [email protected].

Menţionăm că unul dintre proiectele-pilot ale Green City Lab ţine de elaborarea unui Plan de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), în paralel cu optimizarea reţelei de transport urban şi utilizarea soluţiilor inteligente. În acest sens, a fost stabilită o colaborare dintre Green City Lab, Direcţia arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, Direcţia transport public şi căi de comunicaţie ş Institutul municipal de proiectare "Chişinăuproiect".

În cadrul proiectului a fost dezvoltat Ghidul de proiectare şi design al străzilor în calitate de document de referinţă pentru funcţionari, arhitecţi, urbanişti, comunităţi locale şi ONG-uri, pentru a creşte capacităţile lor de implicare şi luare a deciziilor în procesul de îmbunătăţire a străzilor. 

Similare
RECOMANDĂRI