Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Locatarii unui bloc din Bălţi cer autorităţilor să amenajeze un teren de joacă pentru copii

Vor un teren de joacă în curtea blocului. Este solicitarea mai veche a locatarilor unui bloc din Bălţi. Oamenii spun că îi lasă, cu frică, pe copii să se joace afară, pentru că nu au un teren de joacă la dispoziţie. Asta deşi spaţiul pentru acesta există.

Au rămas zile numărate până la vacanţa de vară, iar părinţii îşi fac deja, griji, unde îşi vor petrece copiii timpul liber. În lipsa unui teren de joacă, aceştia stau prin curţile vecine sau printre maşini, riscând să se accidenteze.
 
O alternativă pentru micuţi este terenul de joacă amenajat în curtea blocului vecin, dar, din cauza numărului mare de copii, deseori se iscă certuri între micuţi.
 
Părinţii spun că s-au adresat de mai multe ori primăriei municipiului Bălţi, dar fără rezultat. Răspunsul autorităţilor a fost că terenul de joacă nu poate fi amenajat din motiv că locul indicat de locatari nu ar corespunde normelor de securitate. Părinţii sunt, însă, de altă părere.
 
„Aici este un loc perfect pentru ca copiii să se joace. Nu circulă maşini, geamurile ies în partea aceasta. Credem că e un loc perfect”, a spus Olga Pânzescu.
 
Responsabilii de la primărie nu au fost de găsit pentru a oferi un punct de vedere în această problemă.
Similare
RECOMANDĂRI