Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Localnicii din Ialoveni se plâng că apa de la robinet are prea mult clor

Sute de locuitori ai oraşului Ialoveni se plâng că apa de la robinet miroase a clor. Autorităţile recunosc că la unele probe de apă, după verificare, s-a constatat că s-a depăşit norma maximă admisă. Oamenii spun că apa nu este potabilă, nu se poate folosi la prepararea alimentelor şi nici la baie. Responsabilii de la Apă-Canal Chişinău susţin că la staţia de alimentare Ialoveni concentraţia de clor nu este depăşită.

Mulţi cetăţeni din Ialoveni sunt revoltaţi şi spun că e dificil şi să faci baie cu apa de la robinet, pentru că miroase puternic a clor, iar pielea se usucă.
 
De aproape o săptămână, Eugen Codreanu îşi spală fiica doar cu apă cumpărată din magazin.

Nemulţumirile au apărut şi pe reţelele de socializare. Localnicii sunt dezamăgiţi de serviciile prestate de regia Apă-Canal Ialoveni.

Responsabilii de la Apă-Canal Chişinău au stabilit că la Staţia Ialoveni concentraţia de clor este de 0,5 - 0,7 miligrame per litru şi se încadrează în normele legale. În alte zone ale oraşului, concentraţia era de un miligram per litru, ceea ce înseamnă dublu faţă de norma maximă admisă.

Medicii spun că apa cu un nivel ridicat de clor poate afecta tiroida, mai ales la pacienţii cu deficit de iod. De asemenea, expunerea pe o perioadă mai mare de timp la apa contaminată poate crea probleme dermatologice.
Similare
RECOMANDĂRI