LIVE TEXT/ VIDEO. Un nou ajutor umanitar pentru R. Moldova din partea României în valoare de peste două milioane de euro, în lupta cu pandemia de COVID-19
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

LIVE TEXT/ VIDEO. Un nou ajutor umanitar pentru R. Moldova din partea României în valoare de peste două milioane de euro, în lupta cu pandemia de COVID-19

România acordă R. Moldova un nou ajutor umanitar în valoare de peste două milioane de euro, ce constă în materiale medicale necesare în lupta cu pandemia de COVID-19: combinezoane, măşti şi mănuşi.  Coloana de 13 camioane cu asistenţă umanitară din partea României a intrat în R. Moldova, la ora 09:00. Ceremonia publică de prezentare se desfăşoară în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Preşedintele R. Moldova, Maia Sandu: "Suntem bucuroşi de acest ajutor oferit de către România. Mulţumim pentru întregul ajutor primit de la începutul pandemiei. Acest ajutor este o dovadă clară de prietenie şi solidaritate".


Premierul interimar al R. Moldova, Aureliu Ciocoi: "Nu pot spune decât un simplu şi omenesc Mulţumesc. Operativitatea şi solidaritatea pe care ne-o demonstrează colegii din UE este extraordinară. Astăzi România ne-a întins o mâină puternică de ajutor. Vă mulţumesc din suflet pentru toată asistenţa de care am beneficiat de la independenţă încoace, va veni o vreme când R. Moldova va şti să muluţească pentru ajutorul de care a beneficiat din partea României".


Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor de Externe din România: "România consideră R. Moldova o prioritate absolută pe politca externă. Suntem şi ne dorim să rămânem cei mai importaţi parteneri ai R. Moldova. Singura cale pentru prosperitate şi dezvoltare a R. Moldova este calea europeană şi continuarrea reformelor iniţate. România va susţine această cale, prin diverse proiecte. R. Moldova trebuie să aspire să îşi ocupe locul meritat".


Peter Michalko, ambasadorul UE în R. Moldova: Suntem încântaţi să vedem încă o dată o demonstraţie de solidaritate pentru R. Moldova. Suntem profund recunoscători României şi altor state membre ale UE. Acest lucru arată că mecanismul de protecţie civilă al UE este un mecanism sustenabil. Pe parcursul pandemiei, UE a oferit suport constant R. Moldova. Acum ca niciodată e important e să arătăm solidaritate. UE va continua să ofere sprijin R. Moldova, cetăţenilor, în special. Acest suport nu este primul din partea României care a fost de la începutl pandemiei alături de R. Moldova. Asistenţa oferită astăzi vine într-un moment foarte potrivt.Împreună vom ieşi din această pandemie ş împreună suntem mai puternici".TVR MOLDOVA difuzează, începând cu ora 12:00 o EDIŢIE SPECIALĂ.La ceremonia publică de prezentare a asistenţei umanitare acordată de România, ce se desfăşoară în Piaţa Marii Adunări Naţionale, participă preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu; ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu; secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne al României, Raed Arafat; ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă; ambasadorul UE la Chişinău, Peter Michalko şi premierul interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi.


Coloana de 13 camioane cu asistenţă umanitară din partea României a intrat la PCTF Leuşeni, la ora 09:00. Acestea se vor îndrepta spre Chişinău, iar ceremonia publică de prezentare se va desfăşura în Piaţa Marii Adunări Naţionale începând cu ora 12:00.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, la 12 februarie 2021, Hotărârea nr. 10 privind acordarea de asistenţă internaţională cu titlu gratuit pentru Republica Moldova, suplimentarea stocurilor de urgenţă cu produse, materiale şi echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare şi modificarea listei ţărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. 
Similare
RECOMANDĂRI