VIDEO. Şedinţa Consiliului municipal Chişinău. Aleşii locali trebuie să deblocheze finanţarea externă a unor proiecte
Sursa foto:Sputnik Vizualizari:

VIDEO. Şedinţa Consiliului municipal Chişinău. Aleşii locali trebuie să deblocheze finanţarea externă a unor proiecte

Aleşii locali ai municipiului Chişinău s-au întrunit într-o nouă şedinţă. Consilierii urmează să decidă asupra deblocării finanţării externe a unei serie de proiecte privind modernizarea şi reabilitarea reţelelor de apă şi staţiilor de pompare, precum şi reconstrucţia staţiei de epurare din Chişinău, care au intrat în impas în condiţiile în care municipalitatea nu poate semna acordul de grant cu Banca Europeană de Investiţii.

Primarul general interimar, Nistor Grozavu, nu are acest drept, în situaţia în care Consiliul municipal nu i-a delegat acestuia prerogativele necesare.

Pentru a debloca grantul în valoare de 11 milioane de euro oferit de Banca Europeană de  Investiţii destinat reconstrucţiei staţiei de epurare din Chişinău este nevoie ca primarul general interimar să semneze acordul de grant. Pentru că aleşii municipali nu au reuşit să găsească un consens pentru a-i acorda primarului interimar dreptul să semneze acest grant, lucrările de reabilitare şi reconstrucţie a reţelelor de apă şi a staţiei de epurare întârzie. 

Similare