Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Liceenii din Bălţi şi Râşcani au simulat un scrutin pentru a învăţa cum se desfăşoară procesul de vot

Ce reprezintă un scrutin şi cum se desfăşoară procesul de vot. Asta au învăţat elevii Colegiului de Industrie Uşoară din Bălţi. Pentru a înţelege fiecare etapă electorală, elevii au simulat un scrutin în cadrul instituţiei de învăţământ.

Pentru a fi mai pe înţelesul elevilor, organizatorii le-au propus să aleagă preşedintele Consiliului de Elevi. Astfel, a fost creat organul electoral şi toate componentele necesare pentru desfăşurarea procedurii de vot, evident, cu implicarea elevilor.
 
Elevii au avut de ales din trei candidaţi la funcţia de preşedinte al Consiliului. Fiecare dintre ei a venit şi cu o platformă electorală.
 
Profesorii spun că este un exerciţiu important, mai ales că cei mai mulţi dintre elevi îşi vor exercita pentru prima dată dreptul la vot la următorul scrutin parlamentar.
 
Asemenea exerciţii vor fi desfăşurate şi în alte instituţii de învăţământ din raioanele Râşcani şi Bălţi. Acestea sunt organizate în cadrul proiectului „Consolidarea democraţiei în R. Moldova prin alegeri incluzive şi transparente”.
Similare
RECOMANDĂRI