Lansarea noii rute de microbuz Chişinău – Coloniţa a fost amânată
Vizualizari:

Lansarea noii rute de microbuz Chişinău – Coloniţa a fost amânată

Lansarea noii rute comerciale de transport public (microbuz) Chişinău – Coloniţa, anunţată pentru 1 august, a fost amânată.

Contactat de IPN, primarul de Coloniţa, Angela Zaporojan, a comunicat că Agenţia Naţională Transport Auto nu a eliberat certificatele necesare. „E pentru prima dată chestia aceasta şi nu ştiu cum să elibereze acest certificat: este rută municipală, totodată concursul a fost organizat de Primăria Coloniţa. Este un pic problematic”, a explicat primarul.

Angela Zaporojan a menţionat că nici microbuzele de pe ruta 117 nu au circulat astăzi. „Am vorbit cu şeful de la Direcţia transport public şi căi de comunicaţie, cu domnul Copaci, şi l-am rugat foarte mult ca să meargă 117, ruta veche, până se rezolvă toate problemele cu ANTA”, a precizat Angela Zaporojan.

Dispoziţia de instituire a unei noi rute de microbuz, Chişinău –  Coloniţa  a fost semnată de primarul general, Ion Ceban. Aceasta urma să fie lansată astăzi, 1 august, şi urma să circule până în sectorul Ciocana.

Ion Ceban a menţionat că necesitatea asigurării cu transport public a locuitorilor din Coloniţa vine ca urmare a faptului că pe ruta comercială existentă, nr.117, au rămas să activeze două unităţi de transport, în condiţiile când 80% din cetăţenii satului muncesc în oraş şi au nevoie să se deplaseze.
 
Similare
RECOMANDĂRI