Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Lacrimi în prima zi de şcoală la liceele unde au învăţat Alexandra şi Luiza. Măsuri suplimentare pentru siguranţa elevilor

Emoţiile au fost duble pentru elevii liceelor la care au învaţă Alexandra şi Luiza, fetele dispărute in Caracal. La Liceului "Mihai Viteazul", colegii Alexandrei îşi doresc un singur lucru: ca fata să se întoarcă din nou alături de ei. Între timp, conducerea şcolii a luat măsuri suplimentare pentru siguranţa elevilor, având în vedere că aproximativ jumătate dintre ei fac naveta din localităţile vecine Caracalului. Atenţie, informaţii şi imagini care vă pot afecta emoţional!

Cu tristeţe, dar şi cu speranţă - aşa a început noul an şcolar la Liceul Teoretic "Mihai Viteazul" din Caracal. Colegilor Alexandrei nu le vine să creadă că ea nu se află astăzi alături de ei.

În clasă, scaunul fetei a rămas liber şi colegii au credinţa că într-o bună zi Alexandra va răspunde din nou "prezent" atunci când îi va fi strigat numele. 

La liceul unde studia Alexandra au venit şi instructorul de dans şi colegii de la ansamblul de dansuri populare "Dor de Romanaţi", din care făcea parte fata. Tinerii au purtat tricouri cu imaginea colegei lor şi mesaje sugestive.

Legal, Alexandra este în continuare elevă a liceului din Caracal şi numele său este trecut în catalogul clasei. Tragedia care o are în prim plan pe tânăra de 15 ani a determinat conducerea şcolii să ia măsuri suplimentare de siguranţă. Elevii spun că este nevoie de un sistem de transport şcolar bine pus la punct, însă autorităţile mai au de lucru.

Început sfâşietor de an şcolar si la liceul unde învăţa Luiza Melencu, tânăra dispărută în luna aprilie. Familia fetei a venit la festivitatea de deschidere, iar colegii, profesorii şi cei care au cunoscut-o pe Luiza le-au transmis mesaje de încurajare.

Luiza Melencu a fost aleasă şefa clasei de către colegi, care îşi amintesc cu drag de ea.

Bunicul Luizei face apel la elevi să fie uniţi şi-şi doreşte aflarea adevărului în cazul dispariţiei nepoatei sale.

Anchetatorii nu au, deocamdată, un răspuns oficial în privinţa dispariţiei Luizei. Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o, a indicat locul unde a aruncat rămăşiţele sale, iar acum se aşteaptă şi raportul ADN.

Specialiştii au confirmat că fragmentele osoase găsite în liziera din apropierea Caracalului provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta între 15- 19 ani, dar nu au putut evidenţia un profil ADN, astfel că procurorii nu au anunţat oficial că Luiza Melencu a fost ucisă.

Similare
RECOMANDĂRI