Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La Universitatea „A. Russo” din Bălţi s-a desfăşurat Ziua Uşilor Deschise şi au fost prezentate proiectele europene

Oferta educaţională, dar şi proiectele implementate cu sprijinul Uniunii Europene. Asta au descoperit viitorii studenţi în cadrul Zilei porţilor Deschise, desfăşurata la Universitatea Alecu Russo din Bălţi. Pe lângă facultăţile universităţii, viitorii studenţi s-au familiarizat şi cu proiectele de mobilitate.

Tinerii veniţi la Ziua Porţilor deschise au dorit să afle cât mai multe despre procesul de studii şi facultăţile la care se pot înscrie. Ei şi-au trasat, deja, obiectivele şi ştiu în ce domeniu îşi vor continua studiile.
 
„Eu merg la informatică. Am decis acest lucru în urmă cu mai mulţi ani. Mi-a trezit interes. Este vorba de experienţă, posibilitatea de a te dezvolta nu doar în Republica Moldova, dar şi în toată lumea”.
 
„Aş vrea să devin un jurist, poate avocat, vedem pe parcurs. Îmi place acest domeniu, voi opta pentru această direcţie”.
 
Pe lângă oferta educaţională, viitorii studenţi au putut afla detalii şi despre cele 8 proiecte finanţate de Uniunea Europeană. Parteneră cu mai multe instituţii de învăţământ superior din Uniunea Europeană, an de an Universitatea Alecu Russo încearcă să implementeze metode inovative în procesul de studii. Acest lucru înseamnă şi crearea unor spaţii prietenoase, cum ar fi o cafeneaua inteligentă, care va fi deschisă în cadrul proiectului SMART. 

„Este un proiect prin care intentionam sa creem spatii de conlucrare si creare de idei inovative. Un spatiu pentru studenti talentati pentru idei inovative”, spune Valentina Priţcan, Prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale, USARB.
 
Târgul proiectelor europene din cadrul Universităţii Alecu Russo din Bălţi este la a doua ediţie.
 
Similare
RECOMANDĂRI