SOCIAL

La un an după ce au lansat proiectul „Veronica Micle - stradă pietonală”, membrii Centrului de Urbanism au organizat un „forum pe trotuar”

La un an după ce au lansat proiectul „Veronica Micle - stradă pietonală”, membrii Centrului de Urbanism au organizat duminică, 21 aprilie, un forum... pe trotuar. În cadrul evenimentului, ei au prezentat rezultatele unei cercetări desfăşurate pentru implementarea acestui proiect. Datele vor fi prezentate şi Primăriei, care va decide dacă va da curs iniţiativei.

Pe parcursul acestui an, membrii Centrului de Urbanism i-au întrebat pe locatarii blocurilor de locuinţe, dar şi pe proprietarii clădirilor de pe strada Veronica Micle dacă sunt de acord ca strada să devină pietonală şi ce alte schimbări şi-ar mai dori. Mai mulţi tineri s-au implicat voluntar în această cercetare, din dorinţa ca oraşul Chişinău să aibă cât mai multe străzi pietonale.
 
„Chiar este o stradă frumoasa. Aici sunt clădiri cu o importanţă istorică foarte mare. Nu este pentru ca să fie o parcare. O stradă trebuie să fie pentru pietoni, pentru oameni”, a spus Marius Balan, voluntar.
 
Ideea ca strada Veronica Micle să fie destinată doar pietonilor îi încântă pe locuitorii capitalei Republicii Moldova, care obişnuiesc să se plimbe prin zona.
 
„Este un centru istoric, care trebuie valorificat. Cu cât mai repede o să fie implementat proiectul, cu atât o să avem mai multă lume care o să circule pe străzi cu copii. Vedeţi că nu avem unde să ne plimbăm efectiv cu copii”.

„Cred că este nevoie de mai multe străzi unde ar circula mai puţine maşini şi mai mulţi pietoni, pentru că noi am făcut un cerc de la 31 august pe jos şi practic nu avem pe unde să mergem, toate trotuarele sunt ocupate de maşini”.
 
În Chişinău există o singură stradă pietonală, a fost inaugurată în 2014, ce poartă numele marelui compozitor Eugen Doga.