Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La spitalul Sfânta Treime va fi deschisă o nouă secţie de terapie intensivă şi reanimare, destinată inclusiv pacienţilor grav bolnavi de Covid

La spitalul Sfânta Treime din Chişinău va fi deschisă o nouă secţie de terapie intensivă şi reanimare, destinată inclusiv pacienţilor grav bolnavi de Covid. Secţia va fi dotată cu aparataj medical şi cu 14 paturi noi, însă vor mai fi aduse în caz de necisitate. Deocamdată încăperea e în plină reparaţie, iar potrivit responsabililor, noua secţie va fi gata să primească pacienţi în luna aprilie a acestui an.

Noua secţie este reamenejată complet. În spaţiul ei vor intra încăpreri ale spitalului, care până acum aveau o altă destinaţie. Directorul instituţiei spune că reamenajarea zonei era de mult în planurile administraţiei, dar, odată cu apariţia noului coronavirus, care a provocat o adevărată criză de locuri în spitale, a fost necesară urgentarea lucrărilor.

„Spitalul dispunea de 18 paturi la terapie intensivă, până la pandemie, acum sunt 54 dintre care o buna parte din ele sunt în spaţii adaptate”, a spus OLEG CRUDU, director ÎMSP "Sfânta Treime".

Pentru reparaţia spaţiului, autorităţile locale au alocat din bugetul municipiului Chişinău 6 milioane de lei. Ministerul Sănătăţii şi parteneri externi au mai oferit 16 milioane de lei pentru achiziţionarea aparatajului şi utilarea noii secţii de terapie intensivă.

„Vorbim aici te 14 locuri care aici urmeaza sa fie amenajate minim, in condiţii ideale, dar daca vom ave anevoie, speram sa nu fie asa, aceste capacitati pot fi extinse”, a spus ION CEBAN, primarul oraşului Chişinău.

Noua secţie de terapie intensivă va avea iniţial aproape 70 de paturi şi vor mai fi aduse în caz de necesitate. În prezent, la Spitalul Sfânta Treime se tratează în jur de 250 de bolnavi de Covid-19. Este spitalul cu cea mai mare capacitate de locuri pentru pacienţi din Republica Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI