Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La Soroca a fost deschis primul Centru Regional de Excelenţă în industria uşoară

La Soroca a fost deschis primul Centru Regional de Excelenţă în industria uşoară. Dotat cu utilaj performant, centrul va pregăti pentru piaţa muncii viitoarele croitorese. Primii 50 de cursanţi au început deja orele practice.

În Soroca sunt acum zece ateliere de confecţii. Deşi oferă salarii atractive, agenţii economici se plâng că duc lipsă de croitorese. Noul centru are scopul de a pregăti specialiştii încă de pe băncile instituţiilor de învăţământ de profil, pentru a-i angaja cât mai curând.
 
„Ăsta a fost obiectivul ca pe baza centrului regional, noi sa organizam instruirea teoretica la 20 % si practica la 80, elevi, someri si ulterior sa-i angajam la membrii asociatiei care se confrunta cu liopsa de cadre specializate”, a precizat ANDREI MÂRZA, directorul „Asociaţiei Sorintex”
 
Printre tinerii care au început orele practice în cadrul Centrului este şi Mihaela Fornea, de 17 ani. Ea învaţă la şcoala profesională din Soroca, iar aici face pregătirea practică.
 
„La acest centru este tehnica nou, masini de cusut noi. O sa fim instruiti diferite domenii noi, confectii noi”, a declarat MIHAELA FORNEA, cursant

Prioritar, la centru vor fi instruiţi elevii de la două instituţii de profil din Soroca.
 
„Sperăm să asiguram instruire de calitate si sa formam muncitori calificati in acest domeniu”, a spus  IVAN LUŢA, directorul Şcolii Profesionale din Soroca

Proiectul este finanţat de Agenţia Cehă pentru dezvoltare.
 
Similare
RECOMANDĂRI