La Sănătăuca, Floreşti, a fost inaugurată o unitate de pompieri. De serviciile acesteia vor beneficia 12 localităţi
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

La Sănătăuca, Floreşti, a fost inaugurată o unitate de pompieri. De serviciile acesteia vor beneficia 12 localităţi

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI a inaugurat astăzi o nouă unitate de salvatori şi pompieri în localitatea Sănătăuca, raionul Floreşti. Aceasta este prima staţie din cadrul IGSU construită din sursele bugetului de stat de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova.

Aici vor activa salvatorii şi pompierii care vor interveni în situaţii de risc pe teritoriul raioanelor Floreşti şi Şoldăneşti, dar şi în 12 localităţi din preajmă. Unitatea salvatori şi pompieri Sănătăuca dispune de condiţii adaptate la standarde europene cu birouri de lucru, săli pentru pregătirea şi antrenarea practică a salvatorilor şi pompierilor, dar şi boxe pentru autospecialele de intervenţie.

Potrivit datelor IGSU, costul total al proiectului a fost estimat în suma de 6 800 000 lei. Pompierii au organizat aplicaţii demonstrative pentru mai mulţi copii din localitate, care au avut şansa să îmbrace uniforma de intervenţie şi au stins incendii simulate cu stingătoare.

Începând de astăzi, unitatea din localitatea Sănătăuca va activa în regim de 24 de ore pentru prevenirea şi lichidarea situaţiilor de urgenţă, iar datorită proiectului, peste 25 mii de oameni din regiunea transnistreană se vor simţi în siguranţă.
Similare
RECOMANDĂRI