La mulţi ani! Chişinăul sărbătoreşte Hramul oraşului. Programul pregătit de autorităţi în acest an
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La mulţi ani! Chişinăul sărbătoreşte Hramul oraşului. Programul pregătit de autorităţi în acest an

Municipiul Chişinău a îmbrăcat azi straie de sărbătoare. La 14 octombrie, atunci când creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc Acoperământul Maicii Domnului, „oraşul din piatră albă” sărbătoreşte Hramul. La conducerea Chişinăuşui au fost 52 de primari, fie aleşi, fie numiţi, şi şase primari interimari

Din cauza pandemiei, hramul oraşului Chişinău va fi marcat în acest an fără evenimente festive de amploare. Municipalitatea a decis să le anuleze, întrucât numărul infectărilor cu COVID-19 este în creştere, Chişinăul aflându-se sub cod roşu. 

Totuşi, la Catedrală Mitropolitană va avea loc slujba dedicată sărbătorii Acoperământul Maicii Domnului. De asemenea, va fi organizat un eveniment cu participarea oamenilor de cultură, unde imnul municipiului Chişinău va fi transmis oficial municipalităţii de către maestrul Eugen Doga.

Un alt eveniment va fi dedicat oamenilor care zilnic se implică pentru a avea un oraş mai curat, mai îngrijit şi mai frumoas. Este vorba despre angajaţii care muncesc la Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi, la Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare, în Parcul Urban de Autobuze, Regia Transport Electric Chişinău etc.

Cu prilejul sărbătorii, angajaţii administraţiei publice locale vor beneficia de un salariu suplimentar. Pentru copii, în perioada 13-14 octombrie, vor fi organizate mai multe spectacole, inclusiv cu acces gratuit. De ziua oraşului, intrarea la Grădina Zoologică şi Parcul Dendrariu va fi gratuită.

Ion Ceban a precizat că anul acesta, din cauza situaţiei pandemice, nu au fost invitate delegaţii ale partenerilor din străinătate. Chiar şi aşa, mai mulţi colegi de peste Prut şi din alte ţări au anunţat că vor veni la Chişinău. Evenimentele vor fi transmise live începând cu ora 11:00.

Similare
RECOMANDĂRI