SOCIAL

La început un hobby, astăzi o afacere. Istoria familiei Cojan care are o fermă de prepeliţe

La început un hobby, astăzi o afacere. De şase ani, prepeliţele au devenit marea pasiune, dar şi o sursă de venit pentru Zaharia Cojan, din satul Colibaşi, Cahul. El este convins că nimic nu e mai sănătos şi gustos decât carnea de prepeliţă iar vânzările bune par să îi dea dreptate.

Afacerea lui Zaharia Cojan a început acum 6 ani, când şi-a cumpărat 30 de prepeliţe pentru ouă. Avea, atunci, o problemă de sănătate şi a fost sfătuit de medici să treacă la consumul de ouă de prepeliţă, care sunt mai sănătoase decât cele de găină. Astăzi bărbatul are peste 1.000 de păsări.

Dacă la început ţinea prepeliţele mai mult pentru ouă, astăzi bărbatul s-a specializat în vânzarea cărnii acestor păsărilor. Creşterea prepeliţelor necesită o investiţie pe măsură, dar şi multă pasiune, dăruire şi răbdare.

Pentru că este mereu întrebat de ce e atât de bună carnea de prepeliţă, Zaharia Cojan are mereu acelaşi răspuns.