La Chişinău va fi creat Centrul pentru Cetăţenie Română
Sursa foto:Tomaşeschi & Asociaţii Vizualizari:

La Chişinău va fi creat Centrul pentru Cetăţenie Română

Deputatul PMP Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români dinafara graniţelor ţării, a anunţat decizia înfiinţării la Chişinău a Centrului pentru Cetăţenie Română.

Discuţiile privind Centrul pentru Cetăţenie Română au fost purtate cu reprezentanţi ai mediului asociativ românesc din Republica Moldova, în special cu cei ai organizaţiilor constitutive ale Blocului Unităţii Naţionale.

Ideea unui Centru pentru Cetăţenie Română fusese lansată cu ocazia Atelierului legislativ cu genericul ”Legea cetăţeniei române, necesităţi de ajustare”, organizat la Chişinău în vara anului curent şi fiind conceput ca un laborator de idei orientate spre societatea românească din Ţară şi de peste hotare. Centrul pentru Cetăţenie Română va funcţiona în incinta Biroului parlamentar al deputatului Constantin Codreanu din strada 31 August 1989 nr. 98, Chişinău, MD-2004 (clădirea Uniunii Scriitorilor din Moldova) şi va avea program în zilele de marţi, miercuri şi joi ale fiecărei săptămâni.

”Cetăţenia română este un drept fundamental al românilor basarabeni. Dorim ca prin acest Centru pentru Cetăţenie Română să le acordăm asistenţă calificată tuturor celor care au nevoie de ea la întocmirea dosarului de redobândire a cetăţeniei române. Am decis înfiinţarea acestui Centru după discuţii cu români din diverse localităţi ale Basarabiei şi cu reprezentanţi ai societăţii civile. Sunt convins că Centrul nostru de la Chişinău va impulsiona substanţial procesul de repunere a basarabenilor în drepturile fireşti de cetăţeni români, drepturi de care basarabenii au fost privaţi abuziv fără să fi renunţat vreodată la ele”, a menţionat deputatul Constantin Codreanu la Chişinău.
Similare