FOTO. La Chişinău nu sunt străzi închise, iar transportul public circulă pe toate rutele municipale
Sursa foto:chisinau.md Vizualizari:

FOTO. La Chişinău nu sunt străzi închise, iar transportul public circulă pe toate rutele municipale

La această oră, în Chişinău se circulă în condiţii de iarnă, în regim de „cod galben” de ninsori, iar drumarii şi poliţiştii intervin în situaţiile problematice. Străzi închise în capitală nu sunt, iar transportul public circulă pe toate rutele municipale, se anunţă într-un comunicat de presă al Primăriei.

În dimineaţa zilei, la linie au fost emise 307 troleibuze şi 91 de autobuze. Administraţia RTEC Chişinău a decis retragerea de la linie a 8 troleibuze cu remorcă şi înlocuirea acestora cu unităţi obişnuite, aflate în rezerva întreprinderii.

Muncitorii de la Regia „Exdrupo” vor interveni prin echipe mobile pe întreg teritoriul oraşului, pentru a curăţa străzile, unde se vor forma acumulări de zăpadă.

Noaptea trecută, drumarii au împrăştiat aproximativ 300 de tone de material antiderapant, inclusiv pe trotuare, în curţi şi cartiere, iar ieri au fost împrăştiate aproximativ 600 de tone de nisip cu sare. Pe parcursul acestei zile, 400 de muncitori vor participa la deszăpezirea trotuarelor.

Autorităţile municipale îndeamnă în continuare cetăţenii să utilizeze transportul public, în defavoarea maşinilor personale. Şoferii sunt îndemnaţi să nu parcheze pe marginea străzilor şi pe trotuare, pentru a evita aglomerarea traficului şi pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util.

Totodată, Agenţii economici din Chişinău şi gestionarii de imobile sunt chemaţi să cureţe zăpada de pe teritoriul în care activează.

Similare
RECOMANDĂRI