Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La Chişinău a fost lansat proiectul „Clean Technology Innovation Programme”

Astăzi a fost lansat şi în Republica Moldova proiectul "Clean Technology Innovation Programme". Acesta îşi propune să ofere soluţii pentru sporirea eficienţei energetice şi folosirea energiei regenerabile, ce ar putea contribui la dezvoltarea celor mai importante sectoare ale economiei.

Timp de trei ani, în cadrul acestui program vor fi premiate 15 Start-up-uri, cu o sumă totală de 150 de mii de dolari. Astfel, cei care au idei inovative în domeniul energetic şi au nevoie de sprijin financiar, pot aplica la acest proiect, începând cu luna iulie a acestui an. În perioada iulie-septembrie vor fi selectaţi finaliştii.
 
Republica Moldova este a zecea ţară în care va fi implementat acest proiect.
 
Necesitatea elaborării unui asemenea proiect în Republica Moldova a reieşit din cerinţele pieţei locale.
 
Proiectul vine cu o nouă abordare, orientată spre protecţia mediului. Şi Inspectoratul General de Poliţie salută această iniţiativă. În viitorul apropiat, poliţiştii ar putea patrula cu mijloace de transport hibrid, cu dispozitive electrice sau cu biciclete, vehicule prietenoase cu mediul. Asta pentru că transportul constituie 30 la sută din totalul emisiilor de CO2 în atmosferă.
 
Proiectul a fost lansat de Agenţia pentru Eficienţă Energetică împreună cu Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială.
Similare
RECOMANDĂRI