Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La biserică, după cărţi. Enoriaşii din Hârtop, Floreşti, îndemnaţi să ia o carte şi să citească

La biserică, după cărţi. Se întâmplă în satul Hârtop, din raionul Floreşti, unde, după slujbă, enoriaşii sunt îndemnaţi de preot să ia o carte şi să citească. Biserica dispune de un bogat fond de carte românească, disponibil pentru toţi localnicii.

Cărţi de religie, beletristică sau poveşti pentru copii. Toate stau aranjate cu grijă pe rafturile bibliotecii amenajată pe lîngă biserica din satul Hârtop. Îndemnaţi de preotul Sergiu Boldirescu, care este şi profesor de Religie, la bibliotecă vin enoriaşi de toate vârstele pentru a împrumuta o carte.

SERGIU BOLDIRESCU, paroh al bisericii sat Hârtop: "Cand vin, oameni de diferite varste, vin sa ceara un sfat de la preot, au o problema, bineinteles ca in primul rand este rugaciuea si in al doilea rand il indemn sa citeasca o carte, in functie de probleme. Pe mine cartile ma ajuta".

Pasionat de lectură, preotul îi învaţă pe enoriaşi nu doar să asculte cuvântul lui Dumnezeu, dar şi să citească. Ideea de a crea o bibliotecă pe lângă biserică a venit în urmă cu cinci ani, când au apărut primele donaţii de carte românească.

SERGIU BOLDIRESCU, paroh al bisericii sat Hârtop: "Atunci cand ai probleme, cel mai bun prieten este cartea. Undeva peste 3 mii de carti, care pana la urma le consider medicamete pentru greutatile tutror, tineri, copii".

Cei mai fideli cititori sunt copiii. Unii împrumută cărţi pentru a-şi face temele pentru acasă, alţii, pentru lectură.  

"Imi place sa citesc si am venit sa citesc niste istoriare. Fac parte din corul bisericesc si am venit sa iau o carte de colinzi ca sa ma pregatesc pentru sarbatorile de iarna", spun ei.

Fondul de carte al bibliotecii de pe lângă biserica din Hârtop este completat sistematic cu donaţii din România. Recent, pe adresa bibliotecii a venit un nou lot de carte din Bucureşti.
Similare
RECOMANDĂRI