Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Jurnaliştii din Republica Moldova au fost provocaţi să devină soldaţi pentru o zi

Au lăsat microfoanele şi au pus mâna pe arme. 12 jurnalişti din Republica Moldova au acceptat provocarea de a fi, pentru 24 de ore, soldaţi în Armata Naţională. Batalionul cu Destinaţie Specială „Fulger” a fost gazda evenimentului, iar jurnaliştii au efectuat misiuni specifice pentru forţele speciale.

Ziariştii au tras cu arma, au mâncat ostăşeşte, au condus tehnică militară, au făcut alpinism şi au traversat obstacole.

„A fost o zi specială, deosebită şi de neuitat pentru mine. Pentru că chiar eram curioasă să ştiu cum soldaţii îşi petrec timpul în armata naţională. Dar oricum voi merge acasă cu impresii plăcute, cu emoţii pozitive şi cu gândul că poate vin şi la anul”, a declarat  Nata Tocarciuc, prezentatoare TV Nord.

„Astăzi a fost o zi foarte încărcată în care am simţit pe pielea noastră ce înseamnă să fii militar. Am testat automobilele militare din dotarea armatei naţionale, am făcut exerciţii de militar şi am luat prânzul ca un adevărat ostaş militar”, a spus Dumitru Jomir, reporter zugo.md.

„A fost o experienţă chiar frumoasă şi pot să spun de neuitat. Nu regret că am venit. Pot să zic doar că e foarte obositor să faci atâtea lucruri într-o zi atunci când nu eşti pregătit şi tocmai acum am înţeles, totuşi, cât de greu le este ostaşilor noştri din armata naţională”, a menţionat Irina Boţu, reporteră Radio Moldova Actualităţi.

Chiar dacă soldaţii pentru o zi au crezut că provocările s-au terminat, surpriza a venit la miez de noapte. S-a dat alarmă şi au plecat într-o misiune specială. Echipaţi corespunzător şi cu aparate de vedere nocturnă, jurnaliştii au pornit în raid. Trebuiau să lichideze inamicii care păstrau substanţe radioactive.

A două zi, de dimineaţă, ziariştii au testat echipamentul pentru paraşutişti. La finalul programului, Comandatul Armatei Naţionale le-a dat diplome.

Proiectul „24 de ore în Armata Naţională" se află la cea de-a patra ediţie şi are că obiectiv consolidarea relaţiilor de colaborare dintre Ministerul Apărării şi instituţiile media.
Similare
RECOMANDĂRI