Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Irina Rachieru este studenta cu cea mai mare medie de la Universitatea de Stat din Moldova

Irina Rachieru, studentă de la Universitatea de Stat din Moldova, a atins un record în materie de reuşită academică.

Irina Rachieru este studenta cu cea mai mare medie de la Universitatea de Stat din Moldova. Nota medie pentru trei ani de studii este 9,99. Un rezultat excelent pentru tânără absolventă în Finanţe şi Bănci, din Orhei, care a reuşit să îmbine studiile universitare cu activităţile extracurriculare.

„Pasiunea pentru studii a apărut încă din clasele primare. Am fost ghidată cu mare grijă de mama mea, fiind psihopedagog. Respectiv ea a trezit în mine această dorinţă. Pentru mine a face temele nu era o frică, ci mai curând distracţie”, susţine Irina Rachieru.

Notele din cei trei ani de studii nu au fost o surpriză nici pentru Irina, nici pentru familia ei.

„Nu am lucrat pentru note, nu întodeuana pentru mine rezultatul înseamnă notă. Eram bucuroasă că am obţinut cunoştinţe”, mai spune Irina.

Profesorii din Universitate spun că, încă din anul întâi, tânăra s-a remarcat prin implicare şi dorinţa de a studia şi în afara programului universitar.

„Ea a dorit să cunoască şi noi, profesorii, am găsit contactul cu ea. Contează reciproc să fie, studentul poate să dorească, însă dacă nu are o motivare...”, a subliniat lectorul universitar Cristina Lachi.

Irina spulberă stereotipurile potrivit cărora asemenea rezultate înseamnă nopţi nedormite şi ore petrecute doar în faţa manualelor.

„Vreau să menţionez că nu mi-am petrecut timpul doar în cărţi. Am şi lucrat… şi cu prietenii. Totul e în a gestiona corect timpul”, povesteşte studenta.

Irina a reuşit să aibă timp chiar şi pentru un job cu program redus.

„După lecţiile la facultate eram antrenor la sală, lucram tot în Orhei. Nu a fost aşa întâmplător, pentru a fi antrenor am făcut cursuri la Universitatea Sportivă din Chişînău”, mai spune Irina.

Acum, Irina este pe ultima sută de metri în procesul de absolvire a universităţii. Pentru viitor, nu-şi face griji. Dimpotrivă, este sigură că va avea succes într-o carieră în Finanţe în Republica Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI