SOCIAL

Intoxicaţia elevilor din Satul Cioc-Maidan: În bucatele preparate în şcoală a fost găsit Stafilococul auriu

post-img

Cauza toxiinfecţiei alimentare din gimnaziul din Satul Cioc-Maidan, raionul Comrat, ar fi fost prezenţa stafilococului auriu (Staphylococcus aureus) în unul din produsele alimentare preparate în cadrul blocului alimentar.

Potrivit unui comunicat al ANSA, investigaţiile de laborator au arătat că materia primă de origine animală şi vegetală livrată de agentul economic, atât la şcoală, cât şi la instituţia preşcolară din localitate, respectau cerinţele actelor normative în vigoare.

Menţionăm că activitatea blocului alimentar este sistată în continuare şi sunt organizate activităţi de igienizare generală.

De altfel, amintim că, la data de 4 martie 2020, în jur de 30 de elevi ai gimnaziului din satul Cioc-Maidan, UTA Găgăuzia, au ajuns la spital cu simptome de intoxicaţie alimentară.