Inspectorii ANSA au efectuat controale la ferme şi magazine alimentare. Au aplicat amenzi de peste 12 mii de lei
Sursa foto:provincial.md Vizualizari:

Inspectorii ANSA au efectuat controale la ferme şi magazine alimentare. Au aplicat amenzi de peste 12 mii de lei

Agenţia Naţională Pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţia Municipală Chişinău, a efectuat mai multe verificări la ferme, şi magazine alimentare, săptămâna trecută, pentru a nu admite încălcări antisanitare.

Săptămâna curentă, la solicitarea Inspectoratului de poliţie Centru al capitalei, Direcţia Municipală Chişinău a supus investigaţiilor de laborator un lot de 180 de kg de peşte proaspăt, transportat în condiţii antisanitare şi în lipsa certificatelor ce ar confirma calitatea şi provinienţa produsului dat. În baza celor constatate  a fost emisă o decizie privind neconformitatea lotului de peşte cu reglementările aplicate în domeniul alimentar, acest produs urmând a fi utilizat condiţionat la o întreprindre specializată.

Atenţia inspectorilor din subdiviziunile ANSA pe parcursul săptămânii a fost concentrată şi asupra controlului privind pregătirea fermelor zootehnice pentru perioada iernatului.

În urma verificărilor la 62 de ferme, au fost depistate 14 neconformităţi. Ele ţin, în special de lipsa evidenţei animalelor, nerespectarea cerinţelor sanitar-veterinare la întreţinerea efectivului de bovine, caprine şi porcine, nerespectarea măsurilor de biosecuritate în exploataţii. Pentru neconformităţile admise, au fost întocmite 16 prescripţii, 7 procese verbale şi aplicate amenzi în valoare totală de aproape 4 mii de lei.

Pe parcurs, au fost verificate şi 110 de magazine alimentare, în 39 de unităţi comerciale fiind depistate produse alimentare fără certificate şi etichete şi produse păstrate cu nerespectarea regimului termic. Amenzile aplicate pentru încălcările admise se cifrează la peste 8 mii de lei, fiind întocmite 39 de prescripţii şi 26 de procese verbale de contravenţie.

Similare