INSP: 21 de accidente, provocate de şoferi care au condus în stare de ebrietate la volan
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

INSP: 21 de accidente, provocate de şoferi care au condus în stare de ebrietate la volan

De la începutul acestui an, pe teritoriul R. Moldova au avut loc 21 de accidente rutiere, la volanul maşinilor aflându-se persoane care nu deţin dreptul de a conduce un autovehicul. În consecinţă, o persoană a decedat, iar altele 30 au fost traumatizate.

Potrivit INSP, 21 de persoane au fost sancţionate pentru că au condus în stare de ebrietate la volan şi în acelaşi timp nu deţineau permis de conducere.

Tot în această perioadă, pentru a preveni „curajul” unor cetăţeni de a conduce o maşină fără să posede dexteritatea necesară de a conduce în siguranţă vehiculul pe drum, au fost documentaţi de către ofiţerii de patrulare peste 1200 de persoane. Pentru această încălcare, legislaţia prevede o amendă de la 1500 la 3000 de lei.

Alte 21 de persoane au fost sancţionate pentru că au condus în stare de ebrietate la volan şi în acelaşi timp nu deţineau permis de conducere, care s-au ales cu amendă de la 22 500 la 25 000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de la 40 la 60 de ore, sau cu arest contravenţional pe un termen de 15 zile.
 
Similare
RECOMANDĂRI