Ingineria minieră, o nouă specialitate la Universitatea Agrară
Sursa foto:stiri.md Vizualizari:

Ingineria minieră, o nouă specialitate la Universitatea Agrară

În anul 2019, Universitatea Agrară de Stat din Moldova a instituit în cadrul facultăţii Cadastru şi Drept o nouă specialitate: ingineria minieră.

Programul de studii la specialitatea inginerie minieră pregăteşte specialişti în domeniul geologiei aplicative (specialist-inginer în întreprinderi de stat şi firme comerciale de profil geologic, hidrogeologic şi de construcţii; expert-geolog, expert-hidrogeolog, expert-geotehnician la întreprinderi de construcţii şi cele miniere, instituţii de protecţie a mediului ambiant); în cercetare (cercetător ştiinţific în instituţiile din domeniul ştiinţelor ale naturii, inginereşti şi celor înrudite); în instituţiile de supraveghere a calităţii mediului înconjurător; în centre de extensiune, consultanţă şi servicii, etc.  

Agenţii economici care activează în domeniul exploatării substanţelor minerale utile precum şi cei care au tangenţă cu acest domeniu, sunt îndemnaţi să îşi delege angajaţii sau potenţialii angajaţi să aplice la studii.

Oricare alte detalii cu referire la actele necesare, condiţiile de participare la concursul de admitere le puteţi afla de la comisia de admitere a universităţii, de luni până sâmbătă, în intervalul de timp de la 8:00 – 14:00. De asemenea, informaţii utile cu referire la specialitate vă pot oferi şi angajaţii Agenţiei pentru Geologie şi Resurse Minerale la numărul de telefon: 022 750 656 sau 022 751 447.

 Studiile la specialitatea inginerie minieră sunt cu finanţare din bugetul de stat, studenţii fiind asiguraţi cu locuri de trai în căminele studenţeşti din campusul universităţii.

Similare
RECOMANDĂRI