Indicele privind Situaţia Presei în 2019: stare gravă pentru al patrulea an consecutiv
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Indicele privind Situaţia Presei în 2019: stare gravă pentru al patrulea an consecutiv

Situaţia mass-media din Republica Moldova rămâne gravă. Jurnaliştii s-au ciocnit şi pe parcursul anului trecut cu ameninţări lansate de politicieni sau funcţionari publici, iar aplicarea ineficientă a legii a încurajat acest fenomen.

Potrivit media-azi.md, sunt câteva dintre concluziile Indicelui privind Situaţia Presei din Moldova (ISPM) în anul 2019, lansat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) miercuri, 26 februarie. Documentul apare pentru al patrulea an consecutiv şi arată problemele, dar şi evoluţiile-cheie din jurnalism în anul precedent.

Evaluatorii (14 experţi în domeniu, n.r.) constată că situaţia presei este similară cu cea din anii precedenţi, adică gravă, oferind un punctaj de 24.14 din totalul de 60. De cele mai multe ori, ameninţările la adresa securităţii mass-mediei şi a angajaţilor din domeniu au venit din partea organelor de stat, a politicienilor şi a funcţionarilor publici, este una dintre concluziile raportului.

Totodată, aplicarea ineficientă sau lipsa de aplicare a legislaţiei în cazurile de risc sunt principalele cauze ale insecurităţii jurnaliştilor şi fac ca fenomenul să fie tot mai frecvent.

Similare
RECOMANDĂRI