Incendiu la Soroca. O femeie de 92 de ani găsită moartă de pompieri
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Incendiu la Soroca. O femeie de 92 de ani găsită moartă de pompieri

La data de 28 martie, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit pentru lichidarea unui incendiu care s-a produs în localitatea Racovăţ, raionul Soroca. Apelul la 112 a fost recepţionat la 08:51.

Potrivit IGSU, arderea s-a produs într-o casă de locuit. La faţa locului a intervenit un echipaj de pompieri, care ajunşi au stabilit că flăcările au cuprins tavanul unei camere de locuit. Incendiul a fost lichidat în cel mai scurt timp. În timpul intervenţiei, în interiorul camerei afectate, salvatorii au depistat cadavrul proprietarii în vârstă de 92 de ani.

În urma arderii, au fost afectate circa 5% din tavanul locuinţei. Primele investigaţii arată că incendiul ar fi izbucnit în urma nerespectării regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea sobelor şi canalelor de evacuare a fumului. Circumstanţele şi cauza urmează a fi stabilite de specialişti. În acest context, pompierii îndeamnă cetăţenii să fie foarte prudenţi la utilizarea surselor de încălzit.

Oamenii sunt îndemnaţi să respecte regulile antiincendiare pentru a evita riscul intoxicaţiilor cu monoxid de carbon în urma utilizării instalaţiilor de încălzit defecte. Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii au intervenit în 79 situaţii de risc.

Similare
RECOMANDĂRI