UPDATE: Incendiul la Filarmonica Naţională a fost localizat. Suprafaţa afectată este de peste 3000 de metri pătraţi
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

UPDATE: Incendiul la Filarmonica Naţională a fost localizat. Suprafaţa afectată este de peste 3000 de metri pătraţi

Update -ora 16:40- Potrivit IGSU incendiul a fost localizat la ora 16:20. Conform datelor preliminare flăcările au afectat o suprafaţă estimativ de 3500 m2.

La moment, pompierii au înaintat în interior si efectuează lucrările de spălare şi demontare în interiorul clădirii, dar si pe perimetrul acesteia.

UPDATE: "Au fost lucrări cu aparatul de sudat şi a pornit de la o scânteie, probabil, într-un local micuţ, la parter s-a pornit. Am sesizat
imediat pompierii, dar focul s-a extins", a spus, pentru TVR MOLDOVA, Svetlana Bivol, precizând că nimeni nu a avut de suferit.

UPDATE: Potrivit IGSU, la ora 14:15 tavanul sălii principale a clădirii Filarmonicii Naţionale a cedat. Intervenţia este una complexă întrucât construcţia acoperişului este îndeplinită din materiale de lut şi lemn. Pentru stingerea incendiului la faţa locului continuă să lucreze 10 echipaje de salvatori şi pompieri.

UPDATE: Pentru stingerea incendiului sunt antrenaţi 8 autospeciale de intervenţie din cadrul IGSU. Totodată au fost create cinci echipe ale Serviciului de protecţie contra gaze şi fum, care lucrează pe trei sectoare în interior şi în exterior pentru localizarea şi lichidarea arderii. La ora 12:43 incendiului i s-a conferit gradul sporit de intervenţie.

Potrivit primelor informaţii, a fost depistat fum dens din acoperişul clădirii Filarmonicii Naţionale din capitală.

La faţa locului în cel mai scurt timp au fost îndreptate 5 echipaje de pompieri inclusiv şi o autoscară.

Ajunşi, angajaţii IGSU au stabilit că  arde acoperişul unei anexe.

La moment, nu au fost raportate victime, iar pompierii efectuează intervenţia pentru localizarea arderii. Circumstanţele şi cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.
Similare
RECOMANDĂRI