Încă doi patrupezi letoni s-au alăturat echipelor canine ale Poliţiei de Frontieră
Sursa foto:border.md Vizualizari:

Încă doi patrupezi letoni s-au alăturat echipelor canine ale Poliţiei de Frontieră

Patrupezii Ghera şi Turbo, ambii de rasă ciobănesc german, de astăzi îşi vor îndeplini misiunile de supraveghere şi control a frontierei moldo-române.

Ciobănescul german Turbo, de origine finlandeză, va activa alături de inspector chinolog Viscun Sergiu în Sectorul Poliţiei de Frontieră „Sculeni”, iar ciobănescul german Ghera, de doar şase luni şi cu origini din Lituania, va forma o echipă cu chinologul Vârlan Vasile în Sectorul Poliţiei de Frontieră „Valea Mare”.

Pentru început, patrupezii vor fi antrenaţi în activităţi de predresaj, ca mai apoi să fie evaluaţi şi specializaţi în domeniul de căutare a infractorilor la frontiera ”verde”. Contextul donaţiei confirmă faptul că cea mai solicitată rasă a câinilor din Poliţia de Frontieră, rămâne a fi ciobănescul, cu un procentaj de cca 90%, fiind apreciaţi pentru inteligenţă, rezistenţă, caracter echilibrat, capacităţi de a se întelege cu oamenii şi uşurinţă în dresaj.

În prezent, în dotarea Poliţiei de Frontieră sunt 70 de câini, specializaţi pe diverse domenii de activitate.

Evenimentul de astăzi a fost remarcat prin demonstraţiile spectaculoase prezentate de Lary şi Senea, patrupezii donaţi anul precedent în cadrul aceluiaşi proiect de către colegii letoni.
Similare