Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Înaltpreasfinţitul Petru, Mitropolit al Basarabiei, a împărţit mai multe scaune rulante unor persoane cu nevoi speciale

De ziua sa, Înaltpreasfinţitul Petru, Mitropolit al Basarabiei, a împărţit mai multe scaune rulante unor persoane cu nevoi speciale din zona de centru a Republicii Moldova. Scaunele fac parte din donaţia de 100 de cărucioare cu rotile, oferite basabasarabenilor de asociaţia Tighina, din Bucureşti. O parte din ele au ajuns, deja, în localităţi din nordul Republicii Moldova unde nevoiaşii aveau mare nevoie de ele.

Angela Malancă este mătuşa unui tânăr de 28 de ani din comuna Budeşti, care este ţintuit la pat de la naştere şi nu se poate deplasa fără scaunul cu rotile.

„Deşi s-au făcut foarte multe eforturi ca el să se deplaseze, nu s-a mai reuşit. A avut cândva un cărucior, dar el creşte şi nu se mai poate deplasa cu el. Avea foarte mare nevoie să fie ajutat, măcar să se mişte până la baie sau măcar până afară, la aer”, a spus ANGELA MALANCĂ, mătuşă.

Un scaun rulant a ajuns şi la familia Făinescu, din satul Scoreni, raionul Străşeni. Capul familiei este imobilizat la pat de 6 ani.  

„Am suportat 2 operaţii, în 2013 şi 2014 la spate şi după aceea a rămas doar în cărucior. MUSCA Am umblat vreo jumătate de an, n-am avut cărucior şi a fost foarte greu”, a spus ELENA FĂINESCU, soţie.

Donaţia a fost făcută chiar de ziua Mitropolitului Basarabiei. Înaltpreasfinţitul Petru împlineşte astăzi 74 de ani.

„Noi le mulţumim celor de la Bucureşti, care au contribuit pentru cetăţenii noştri din Republica Moldova. Pentru oamenii cei mai neputincioşi şi cei sărăci”, a spus ÎNALTPREASFINŢITUL PĂRINTE PETRU, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor.

„Cetăţenii români au adunat bănuţ cu bănuţ şi au adus un lot de 80 de scaune, care trebuiau să fie 30, dar au ajuns aproape 100. Pentru că atunci când s-a anunţat că vin 30 de scaune, a început lumea să scrie vă rog să ne ajutaţi şi pe noi şi s-a format o listă de aproape 100 de oameni”, a spus VIOREL BURLACU, interpret.

Din cele 100 de scaune rulante donate de România Republicii Moldova, 20 sunt pentru copii. Preţul unui astfel de scaun pentru cei mari este de 100 de euro, iar cele pentru copii costă peste 200 de euro.  
 
Similare
RECOMANDĂRI