În zonele de control vamal, inclusiv în birourile inspectorilor vamali, se instalează camere de supraveghere
Sursa foto:customs.gov.md Vizualizari:

În zonele de control vamal, inclusiv în birourile inspectorilor vamali, se instalează camere de supraveghere

Serviciul Vamal continuă procesul de instalare a camerelor de supraveghere video pentru zonele de control vamal. Sunt vizate toate punctele de trecere a frontierei, posturile vamale interne de control dislocate în proximitatea liniei administrative cu regiunea transnistreană, precum şi cele instituite în cadrul Aeroportului Internaţional Chişinău şi oficiile poştale.

Astfel, o parte din cele 180 de dispozitive existente au fost înlocuite cu altele noi, în funcţie de gradul de uzură, adiţional, urmând a fi achiziţionate încă 160 de dispozitive.

Monitorizarea are loc în regim non-stop, fiind implicaţi mai mulţi ofiţeri ai subdiviziunii responsabile de prevenirea incidentelor de integritate care pot favoriza eventuale fraude. Prin urmare, în vizorul camerelor de supraveghere se află inclusiv birourile inspectorilor vamali, activitatea cărora este monitorizată continuu.

Montarea sistemelor de monitorizare video urmează a fi asigurată şi în cadrul celor 48 de antrepozite vamale. Asta deoarece, actualmente, acestea stochează mărfuri în valoare totală de pese 1,2 miliarde lei. Iar în lipsa unei supravegheri eficiente, există riscul ca mărfurile depozitate să fie plasate pe piaţă fără achitarea drepturilor de import.

Similare
RECOMANDĂRI