Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În ultima săptămână, staţiile PECO au afişat preturi tot mai mari la carburanti. Igor Grosu invită conducerea ANRE în Parlament pentru explicaţii

În ultima săptămână, staţiile PECO au afişat preturi tot mai mari la carburanti. Agenţia Naţională Pentru Reglementare în Energetică a stabilit, şi astăzi, noi preţuri plafon, majorate. Şoferii sunt tot mai supăraţi iar scumpirile au ajuns şi în atenţia preşedintelui Parlamentului, Igor Grosu. Acesta a anunţat că, săptămâna viitoare, conducerea ANRE va fi fi invitată în Parlament, pentru a da explicaţii.

OLGA SARIVAN, reporter TVR MOLDOVA: „A cincea zi la rând, benzinăriile din Republica Moldova afişează preţuri mai mari la carburanţi. Azi, un litru de benzină cu cifra octanică A 95 se vinde mai scump cu 9 bani şi costă 20 de lei şi 61 de bani. A crescut uşor şi preţul unui litru de motorină care costă cu 3 bani mai mult – 16 lei şi 66 de bani. Pentru mâine, Agenţia Naţională pentru Reglementări în Energetică anunţă noi majorări”.

Benzina va fi mai scumpă de mâine cu 9 bani iar motorina – cu 3 bani.  Expertul în eneregetică, Victor Parlicov, susţine că majorările de pret sunt justificate.

VICTOR PARLICOV, expert în energetică: „Cotaţiile au crescut inevitabil, respectiv nu ai cum într-o ţare care nu are nici propriile rezerve, nici propriipele companii, nici propriile rafinării nu ai cum să eviţi sau să amortizezi aceste creşteri de pe piaţa internaţională”.

Prognozele experţilor economici nu sunt optimiste.

VICTOR PARLICOV, expert în energetică: „Preţurile vor fi în creştere s-a reanimat cererea, s-a reanimate activitatea economică începând de la China şi începând cu SUA. Aceasta e asociat cu creşterea consumurilor. Nu-I vorba, doar de produse petroliere”.

Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunţat că se va solicita în plen audierea conducerii ANRE, şi este indignat de ineficienţa activităţii Agenţiei, în contextul fluctuaţiilor de preţ la produsele petroliere.
Similare
RECOMANDĂRI